Glas

Glas in lood
Er zijn volop mogelijkheden om het glas te verfraaien. Figuurglas bijvoorbeeld, kan gebruikt worden. Ook het glas in lood is weer helemaal terug van weggeweest. Een nieuwe techniek die hier nu bij toe wordt gepast is het plaatsen van het glas in lood tussen dubbelglas in.

Hierdoor blijven zowel de schoonheid als de isolatie van het glas optimaal behouden.

Bij het zetten van glas in lood kunt u uw eigen ideeën aan ons kenbaar maken en voeren wij deze voor u uit.

Zonwerend
Zonwerende ruiten worden vooral bij serres gebruikt. Dit kan in combinatie met HR glas gemaakt worden.

Isolatie
De laatste jaren is er in de glaswereld nogal wat veranderd. Ondanks het feit dat er een paar jaar geleden alleen nog maar standaard isolatie glas ('thermopain' in de volksmond) gebruikt werd, worden er nu verschillende soorten isolatie glas gebruikt.

De glassoort die nu veel gebruikt worden is Hr ++ 1.1 oftewel Hoogrendementsglas met een isolatiewaarde van 1.1 hoe lager het getal hoe hoger de isolatiewaarde. Het standaard isolatieglas heeft een waarde van 2.9

Wat echter niet mag worden vergeten bij isoleren is dat er ook goed geventileerd moet worden. Er zullen dus vaak ventilatieroosters in de kozijnen geplaatst worden.

Nadeel HR glas:
Er is kans op condensvorming bij sterke temperatuurwisselingen. Dit nadeel is slechts hinderlijk voor het zicht; het kan geen kwaad.

De metalen verbindingsstrips zijn vervangen door kunststof strips, Swiss-Spacer genaamd, waardoor de kou van de buitenste glasplaat niet meer wordt overgedragen aan de binnenste glasplaat. Hierdoor wordt de isolerende werking versterkt.

Voordelen:
Minder luchtstroming bij het raam, meer gelijkmatige temperatuurzones bij het raam en daardoor vrijwel geen tocht meer in de buurt van het raam. De geringe temperatuurverschillen zorgen voor een aangenamere omgeving en een hoger wooncomfort, terwijl de condensvorming afneemt. De rand van de ramen blijven droog en schoon, hetgeen de levensduur van uw ramen duidelijk ten goede komt.

De strip tussen het glas is dan ook niet meer blinkend aluminium maar zwart, wat een fraaier gezicht is omdat glaslatten ook zwart en het meer een geheel is. U heeft ook geen last meer van zonreflectie door de aluminiumstrips.

Roedes
Het is mogelijk om vakverdeling tussen het glas te maken. In verschillende afmetingen en patronen. De breedtes van de roedes zijn 16, 26, 35 en 45 mm.

 

Terug naar onze diensten